duminică, 8 iunie 2008

Cancer-Tratamente cu produse naturiste

Tratamente naturiste pentru cancer


Definitie: Cancerul este o grupare de celule anormale. Este cunoscut sub numele de tumora (maligna), care creste fara a putea fi controlata. Tumorile canceroase invadeaza si distrug tesuturile care le inconjoara. Nu toate tumorile sint canceroase (exista si tumori benigne). Tumorile benigne, care nu sint canceroase, nu invadeaza si nu distrug tesuturi. O tumoare benigna poate creste, insa, foarte mult. Tumorile canceroase pot raspindi celule canceroase in alte parti ale corpului, fenomen numit metastaza, spre deosebire de tumorile benigne, care nu se raspindesc in acest fel.
Cauze: Pentru ca o forma de cancer sa apara, trebuie sa existe ceva care a afectat nucleul unei celule. Unele persoane se nasc cu o predispozitie pentru cancer. Celulele lor pot fi mai vulnerabile la orice afectiune care duce la cancer. Pentru altii, afectiunea intervine dupa ce ani intregi au fost expusi unor substante care cauzeaza cancer. Tutunul, indiferent de sursa, este foarte daunator. Anumite substante chimice, expunerea neprotejata la soare si radiatiile pot duce la afectiuni serioase.

Simptome: Simptomele specifice ale cancerului depind de locul in care este localizat acesta. In unele cazuri, o tumoare poate sta ascunsa ani de zile, deoarece nu afecteaza tesutul in asa fel incit sa apara simptome vizibile. De exemplu, cancerul de colon poate sa nu fie detectat pina cind nu "sapa" intr-un vas de singe din colon, moment in care singele se va varsa in scaun. Un chist al sinului trebuie sa creasca pina la marimea unui buric de deget pentru a putea fi simtit, la palpare. De multe ori simptomele cancerului sint vagi sau pot fi luate drept simptomele altor boli. Simptomele nespecifice ale cancerului pot include oboseala, crescaturi sau chisturi neobisnuite, pierdere in greutate, tuse persistenta, scaune anormale. Toate aceste simptome ar trebui sa constituie un semnal pentru persoana in cauza si sa o determine sa se adreseze medicului.
Diagnostic: Daca o persoana este suspecta de cancer, acest lucru trebuie confirmat prin examinarea tesuturilor anormale intr-un laborator patologic. Acest lucru poate sa insemne inlaturarea unei parti de tesut prin biopsie. Uneori, intreaga tumora este indepartata, procedeu numit rezectie. Radiografia cu raze X si testele singelui pot masura raspindirea bolii, adica stadiul bolii.

Tratament: Tratamentul cancerului poate fi foarte complex. Chirurgia este primul tratament pentru multe tipuri de cancer. Astfel, tumora poate fi eliminata prin interventie chirurgicala. Daca tumora este de mici dimensiuni, cancerul poate fi tratat prin operatie. In situatia in care cancerul s-a raspindit deja in alte parti ale corupului, chirurgia nu este eficienta. Leucemia si cancerul limfatic, care implica sistemul circulator, nu pot fi tratate prin interventie chirurgicala, deoarece acest tip de cancer nu au o localizare exacta. Chimioterapia este un tip de tratament care implica folosirea medicamentelor. Medicamentele sint introduse in organism si transportate, prin singe, in tot corp. Acesta este considerat un tratament sistemic, general, deoarece medicamentatia poate afecta intregul corp. Aceasta metoda este folosita pentru a vindeca sau controla anumite tipuri de cancer care nu sint localizate. Nu toate tipurile de cancer raspund chimioterapiei, asa cum nu toate tipurile de infectii reactioneaza la antibiotice. Un tratament local care implica folosirea unor radiatii de energie indreptate asupra tumorilor este radierea. Aceste radiatii pot distruge sau incetini raspindirea multor tipuri de cancer. In unele cazuri, pot fi tratate anumite tipuri de cancer care sint localizate si raspund radiatiilor. Tipuri de cancere care au fost vindecate prin radiatii: boala Hodgkin, cancerul corzilor vocale sau al laringelui. Imunoterapia - folosirea imunitatii corpului pentru a distruge si controla cancerul. Eficacitatea acestui procedeu este limitata. Este folosit in anumite tipuri de cancer. Multe tipuri de cancer sint intr-un stadiu prea avansat la diagnosticare, pentru ca acest procedeu sa dea rezultate. In multe cazuri, o combinatie a tratamentelor s-a dovedit a fi foarte eficienta.

Tratamente cu produse naturiste pentru cancer:

Indicatii:
- antitumoral (cancer hepatic, pancreatic, naso-faringian, esofagian, gastric, rectal, cerebral, cervical, pulmonar, tiroidian, mamar, de vezica urinara, leucemie)
- reduce efectele negative (trombocitopenia si leucopenia) in tratamentele chimioterapice
- reduce edemele provocate de afectiuni cardio-renale si neoplazice
- reduce ascita (hepatica, neoplazica)
- imunostimulator
- antioxidant
- hepatoprotector
- antibacterian (faringita, scarlatina, febra reumatica, infectie la nivelul pielii, sindromul streptococic toxic, infectii renale si ale cailor urinare, genitale, sanguine, digestive, cardiace, respiratorii superioare si inferioare, ale urechii, ale cailor biliare (angiocolite), carii dentare, pneumonii, sinuzite, meningite)
- antiviral (infectii cu HIV, virusi herpetici, Human Papilloma Virus, virusi hepatici, gripe provocate de virusul gripal A sau B)
- antifungic (micoze)
- reduce inflamatiile ganglionare in scrofuloza (afectiune cronica de natura tuberculoasa caracterizata prin inflamarea ganglionilor limfatici cervicali, inghinali sau axilari)
- detoxifiant
- antiinflamator
- reduce concentratia de acid uric
- reduce nivelul colesterolului

Compozitie/tableta: Herba Sarcandrae (Jiu Jie Cha) 250mg extract 71%
Componente active: inotodiol, flavonoide, glicozide, saponine triterpenice

Mod de administrare: 3 tablete x 4 ori/zi sau conform recomandarii consultantului de specialitate.

Prezentare: flacon cu 100 tablete


NOTA: Produsele prezentate pe site se pot administra fara prescriptie medicala. Va rugam sa cititi cu atentie informatiile prezentate pe ambalaj sau in prospectele acestora inainte de folosire.

Descriere: Planta creste in Europa, Asia Centrala, Africa de Nord si Australia

Compozitie: 500mg pudra de Red Clover (floare, frunza si tulpina)
Partea utilizata: floarea, frunzele si tulpina
Componente bioactive: fitoestrogeni (produse hidrosolubile care au efect similar estrogenilor): isoflavone (formononetina, biochanina A, daidzeina si genisteina), cumestrol si sitosterol, polizaharide, cumarine, glicozide fenolice ale acidului salicilic, flavonoide, colina, lecitina, calciu, fitoalexine, crom, magneziu, potasiu, siliciu, vitamina A, E, C, B2, B3

Indicatii:
-reduce riscul de aparitie a cancerului limfatic, de san, de ovare, de endometru si de prostata (isoflavonele si cumestrolul stopeaza dezvoltarea celulelor canceroase prin impiedicarea angiogenezei si inhibarea activitatii oncogenelor si a enzimei inflamatoare Cox2 )
-reduce inflamatiile sanului (mastite) si durerile de san (reduce secretia de estrogeni proprii)
-detoxifica limfa, plamanii, ficatul, rinichii, sangele (creste nivelul hemoglobinei)
-scade concentratia de acid uric (in guta)
-expectorant, calmeaza spasmele bronhiilor, tusea convulsiva, tusea copiilor, antiastmatic (se foloseste planta intreaga)
-dermatonic (acnee, psoriazis, eczeme, intepaturi de insecte, abcese, ulceratii)
-reduce simptomele afectiunilor venerice (sifilis)
-stimuleaza secretia biliara
-relaxeaza muschii (antispastic muscular)
-decongestioneaza glandele salivare
-micsoreaza durerile in artrita
-reduce inflamatiile oculare (conjunctivita)
-relaxeaza si tonifica sistemul nervos, echilibreaza psiho-emotional, creste capacitatea de comunicare
-reduce inflamatiile ganglionare in scrofuloza (afectiune de natura tuberculoasa)
-alcalinizant vaginal si uterin (echilibreaza raportul acid/alcalin)
-reduce efectele legate de menopauza si premenopauza:
cardiovasculare (mareste elasticitatea peretilor arterelor, creste nivelul colesterolului "bun” HDL )
bufeuri (reduce manifestarile cu pana la 47% in 4 luni de tratament)
stari depresive, palpitatii
osteoporoza (amelioreaza densitatea osoasa prin stimularea formarii osteoblastelor)
uscaciune vaginala
imbunatateste functia cognitiva

Contrandicatii: Nu se administreaza in febra, boli autoimune, copiilor mici, femeilor insarcinate sau care alapteaza.
Efecte secundare: Nu s-au evidentiat la dozele prescrise.

Mod de administrare: 2 – 4 capsule/zi sau conform recomandarii consultantului de specialitate

Prezentare: flacon cu 100 capsule


NOTA: Produsele prezentate pe site se pot administra fara prescriptie medicala. Va rugam sa cititi cu atentie informatiile prezentate pe ambalaj sau in prospectele acestora inainte de folosire.

Preventie: Cancerul descoperit la timp este mult mai usor de tratat si cu mult mai multe sanse. Reguli care trebuie respectate pentru prevenirea cancerului: - evitarea tuturor produselor din tutun (ajuta la prevenirea cauzelor majore ale cancerului de plamin, sau ale oricarui tip de cancer); - limitarea expunerii la soare, in special in cazul copiilor (previne melanomul malign); - reducerea consumului de alimente bogate in fibre (ajuta la reducerea aparitiei cancerului de colon); - evitarea consumului de alcool; - controale medicale regulate - examinarea proprie a testiculelor de catre barbati; - examinarea proprie a sinilor de catre femei (palpare). Deoarece unele tipuri de cancer nu pot fi prevenite, detectarea si diagnosticarea timpurie constituie principala sansa de supravietuire a celor bolnavi de cancer.

Statistici: Majoritatea tipurilor de cancer apar la persoane cu virsta de peste 55 de ani. Acest lucru se poate explica prin faptul ca celulele, dupa timp indelungat, devin mai vulnerabile, in cazul in care sint atacate. Este posibil ca si copiii sa aiba cancer, dar mai rar. Numarul barbatilor care sufera de cancer este mai ridicat decit cel al femeilor. Cea mai frecventa cauza a mortii, atit la femei, cit si la barbati, este cancerul de plamin.
Diverse: Materialul genetic din nucleul celulelor care ofera "schema" ce dicteaza functionarea normala a celulelor se numeste cromozom. Nucleul, care gazduieste cromozomul este centrul de control al celulei. Nucleul unei celule normale, de exemplu celula musculara, ii controleaza activitatea ca parte componenta a tesutului, in cazul acesta muschiul. In consecinta, celula se va comporta in concordanta cu celelalte celule ale muschilor pentru a se extinde si contracta, creind miscare. Afectarea nucleului duce la pierderea abilitatii celulei de a se comporta normal. Cancerul intervine atunci cind este afectata activitatea normala a celulei; astfel, celula creste si se dezvolta incontrolabil. Cind o celula devine canceroasa, celulele anormale formeaza o tumora. Deoarece tumora s-a format din celule bolnave, ea nu poate servi functiei tesutului din care s-a dezvoltat. Corpul are de suferit atit de pe urma pierderii functiei normale a acelui tesut, cit si de pe urma afectarii tesuturilor inconjuratoare. De exemplu, cind o forma de cancer ia locul unui tesut de ficat, organismul nu mai poate filtra rezidurile in mod corespunzator. Denumirea unei forme de cancer se face in functie de tipul organului in care s-a dezvoltat initial. De exemplu, cancerul la sin va fi numit cancer de sin, chiar daca s-a raspindit si in alte zone ale corpului.

Tipul tesutului dintr-un organ in care s-a dezvoltat cancerul poate da numele bolii. De exemplu, cancerul de plamin este grupat in citeva grupuri, in functie de tipul tesutului care a fost afectat. O tumora canceroasa nu creste mai repede ca orice alt tip de tesut in care s-a creat. Dar, in timp ce un tesut normal nu creste la nesfirsit, tumora va creste in permanenta si se va raspindi fara a mai putea fi controlata. In primul stadiu al oricarui tip de cancer, pot sa nu existe efecte vizibile in corp. Celulele canceroase pot sa se desprinda de tumora principala si sa circule prin singe in alte parti ale corpului. Aceste celule canceroase pot forma noi tumori cunoscute sub numele de metastaze. In timp ce cancerul creste si se raspindeste sau metastazeaza, bolnavul se simte din ce in ce mai slabit. Cancerul afecteaza mult functionarea normala a corpului. In stadiile de inceput, simptome ca pierderea greutatii corporale, slabirea, oboseala sint frecvente. In acelasi timp, noi tumori canceroase, care se raspindesc in alte parti ale corpului, pot afecta si alte organe. Daca tratamentul nu reuseste, bolnavul decedeaza, din cauza distrugerii functionarii sistemelor vitale ale corpului. Aceste functii vitale ale corpului includ respiratia (daca sint implicati plaminii), inlaturarea deseurilor (cind sint implicati ficatul si rinichii), reglarea functiilor corpului (cind este implicat creierul).

Principala cale de luptã împotriva bolii canceroase rãmane, cel putin panã la gãsirea remediului, prevenirea acesteia, iar un rol important îl are alimentatia. Industrializarea, poluarea, supraalimentatia, cresterea consumului de alcool si tutun, sunt doar cativa factori care au contribuit la cresterea numãrului de îmbolnãviri. Cancerul se caracterizeazã prin dezvoltarea anarhicã si continuã a celulelor unui tesut, ceea ce duce la formarea unei tumori. Aceste celule paraziteazã organismul, putand migra în diferite zone ale corpului, fie pe cale sanguinã fie limfaticã. Fiecare organism reactioneazã la boalã diferit, acest lucru fãcand aplicarea unui tratament general valabil ca fiind foarte greoaie. Alimentatia este recunoscutã ca fiind un factor extrem de important în prevenirea si tratarea cancerului. In primul rand trebuie exclusi factorii de risc, cum ar fi alcoolul, tutunul, expunerea prelungitã la radiatiile solare, respectarea normelor de securitate în manipularea produselor cu risc, evitarea alimentelor grase.

VITAMINELE SI MINERALELE CU EFECT PROTECTOR

VITAMINA "A" SI BETA-CAROTENUL: prin consumarea alimentelor bogate în aceste vitamine, scade riscul cancerului la plãmani si esofag. Se gãsesc în ficat, uleiul de peste, lapte, unt, ouã, legume verzi sau portocalii, fructe galbene, cum ar fi caisele, piersicile, portocalele, lãmaile, grapefruitul, precum si în cartofii noi.

VITAMINA "C": actioneazã ca antioxidant si contribuie la protectia A.D.N.-ului celular. Se gãseste mai ales în citrice, legume verzi.

VITAMINA "E": se gãseste în vegetale, cereale, ouã si are efect în combaterea cancerului de esofag sau stomac.

SELENIUL: se aflã în cereale, peste, alimente de origine marinã, ceapã, rosii, broccoli si previne aparitia cancerului la sani, plãmani, prostatã, colon, vezicã urinarã, ovare.

CALCIUL, MAGNEZIUL, ZINCUL, FIERUL, CUPRUL: au la randul lor efecte protectoare.
O dietã sãnãtoasã este aceea care oferã toate mineralele si vitaminele, fibrele si energia de care are nevoie organismul uman. Principalele caracteristici ar fi: alimentatia cu putine grãsimi, bogatã în fibre, sã nu continã zahãr rafinat, bogatã în vitamine si minerale, bogatã în lactate, vegetale, cereale, paine integralã, fructe si legume proaspete, fierte, coapte sau uscate, consumarea nucilor si alunelor.
Se recomandã sã nu se consume alcool, cafea, tutun.

ALIMENTE CU PROPRIETÃTI ANTICANCERIGENE:

ALIMENTUL
OBSERVATII
Morcovi, dovlecei Continut bogat în Beta-caroten
Pepene galben, spanac Contin vitaminele A, C, multe fibre, valoare caloricã scãzutã
Varzã Scade riscul de cancer la colon si rect precum si la stomac
Conopidã, hrean, broccoli, ridichi, telinã, gulii Bogate în carotenoide
Ceapã Contine hercetina
Ton, somon, sardine, macrou Contin acizi grasi, ajutã sistemul imunitar
Tãrate de grau Contin fibre, previne cancerul de colon
Tãrate de porumb Asigurã protectia împotriva agentilor cancerigeni
Tãrate de orez si ovãz La fel ca cele de mai sus
Alimente bogate în vitaminele A, C, E si seleniu Previn aparitia celulelor cancerigene

ALIMENTE CU POTENTIAL CANCERIGEN RIDICAT:

Slãnina, conservele de carne, peste afumat: -contin nitrati aditivi, care pot interactiona cu substante chimice din alimente si din organism, formand nitrozamine, compusi cu un ridicat potential cancerigen
Unt, margarinã, maionezã, ulei: -au continut caloric ridicat ; se recomandã consumarea acestora în proportie de 30 % din totalul caloriilor
Ficat, carne grasã: -
celulele cancerigene se acumuleazã în ficat si stratul adipos
Tutun: -produce cancer la gurã, laringe, esofag, pancreas, stomac, vezica biliarã, plãmani
Alcool: -produce cancer la stomac, ficat, gurã, esofag, laringe
Aditivii alimentari, colorantii si conservantii au potential cancerigen.

Cancerul la san


Cancerul la san este o boala grava, dar nu trebuie sa ne mai sperie. Chiar daca ramane o forma de cancer foarte frecventa printre femei, s-au facut progrese in domeniul prevenirii bolii si in tratarea acesteia. Important este ca diagnosticarea bolii sa se faca cat mai curand posibil, pentru ca astfel tratamentul are mai multe sanse de reusita. Factorii care favorizeaza aparitia cancerului la san sunt de natura ereditara si hormonala, dieta si varsta, etc. Aceasta forma de cancer apare in general la femei trecute de 45 de ani. Exista si varste la care riscul acestei boli este foarte ridicat: 35, 55 si 70 de ani. Fiecare femeie care a depasit 40 de ani ar trebui sa-si faca macar o mamografie la fiecare 2 ani.
Daca cineva din familie a avut cancer la san - sora, mama, bunica - riscul pentru dumneavoastra este dublu. In astfel de cazuri e bine sa incepeti sa faceti mamografii de la 30 de ani. Nu se poate spune in mod sigur ca aceasta boala ar fi de natura ereditara dar exista predispozitie, de aceea verificarile trebuie sa fie mai dese. Consumul de carne si grasimi animale (obezitatea) este si el asociat cu frecventa cancerului la san. Nu se cunoaste cu exactitate cum se produce influenta dietei asupra sanului si sanatatii acestuia, dar aceasta exista in mod sigur.
Factorii hormonali joaca si ei un rol important, pentru ca boala apare mai ales la persoanele care au inceput devreme perioada pubertatii sau cele care au avut menopauza la varsta inaintata (dupa 55 de ani), la persoanele care au avut prima sarcina dupa 30 de ani sau la cele cu activitate sexuala redusa. Pilulele contraceptive si alaptarea nu par sa aibe o influenta reala asupra cancerului la san, desi, initial s-a crezut ca alaptarea bebelusilor protejeaza mama de boala. Atentie la soare, pentru ca acesta poate favoriza cancerul la piele mai mult decat cancerul la san.
Diagnosticarea cancerului la san se face prin mai multe teste si examinari complementare, asa incat sa se detecteze orice crestere anormala. Cu cat diagnosticarea se produce mai devreme cu atat tratamentul are rezultate mai bune. Cancerul la san evolueaza foarte incet: de la aparitia primei celule canceroase si pana la o tumoare palpabila trec aprox. 10 ani. Aceasta tumoare are forma neregulata, tare dar de cele mai multe ori nedureroasa, cu dezvoltare locala si doar uneori ajungand la ulceratii. Uneori o culoare nefireasca pe o portiune a sanului te poate trimite la medic.
Tumoarea se dezvolta in detrimentului testului sanului si invadeaza treptat musculatura pectorala si vasele limfatice. Atunci cand cancerul ajunge la metastaza inseamna ca s-a dezvoltat pana la oase si ficat. Diagnosticul este un proces dificil mai ales atunci cand umflaturile sunt descoperite accidental, si cand au forme rotunde si sunt moi la pipait. E imposibil de stiut in astfel de cazuri daca tumoarea este maligna sau beningna. Mamografia ofera medicului informatii importante despre boala, mai ales atunci cand pare sa nu existe simptome clinice. Daca exista riscul sa fie intr-adevar cancer la san intr-un stadiu oarecare, atunci se recomanda o biopsie. De cele mai multe ori cazurile de cancer sunt depistate in aceasta faza a testelor clinice. In toate cazurile de cancer la san se recomanda operatia.
Doar in jumatate din cazuri sunt extirpate doar tumorile. In celelalte cazuri este necesara extirparea unei portiuni a sanului, a intregului san si a ganglionilor, pentru a evita riscul aparitiei metastazei. Cancerul la san a speriat mereu femeile din cauza riscului mortal pe care il prezinta dar mai ales din cauza operatiei care are o reputatie atat de proasta. Multe dintre femei au lasat cancerul sa se raspandeasca de frica operatiei. Trebuie sa stiti ca astazi operatiile sunt mult mai precise. Dupa operatie exista si tratamente complementare cu raze X si chemoterapie. Astazi medicina permite reconstructia mamara (proteza estetica) care arata destul de asemanator unui san natural.
Terapia cu raze X incearca sa distruga posibilele celule canceroase prin "bombardare cu cobalt" si dureaza cateva saptamani (4-5 sedinte saptamanal). Chemoterapia reprezinta injectarea unor substante anticancerigene de 1-2 ori pe luna, pentru a preveni reproducerea celulelor canceroase. Aceste substante anticancerigene au foarte multe efecte secundare, printre care si faptul ca pacientul isi pierde parul (care va creste la loc dupa incetarea tratamentului). Exista si tratamente hormonale dar cea mai noua metoda de tratament este imunoterapia. Aceasta inseamna ca este stimulat sistemul defensiv al organismului in asa fel incat sa distruga nedoritele celule canceroase. Aceasta tehnica este inca in faza experimentala.