vineri, 29 august 2008

Diareea la adulti

In termeni clinici, diareea se refera fie la cresterea frecventei scaunelor, fie la scaderea consistentei acestora, respectiv caracterul apos al scaunelor care reprezinta totodata caracteristica esentiala pentru a defini scaunul diareic.
ALIMENTE RECOMANDATE:
- regim de lichide, fasole cu masura, praz, mancaruri cu sare sau zahar, linte, flori vegetale, rosii, usturoi, ceapa, ghimbir, anason, patrunjel, iaurt, branza, rodie, lamaie, portocala, mar, mandarine, curmale, ceai, cafea fara lapte, bauturi alcoolice cu masura.
ALIMENTE NERECOMANDATE:
- alimente grele, mancaruri grase, carne, legume verzi, salata cruda, fructe zemoase, produse lactate cu exceptia branzei si iaurtului, inghetata, bauturi reci, tuberculi, cartofi, fructe prea coapte.

Remedii pe loc: Daca aveti va recomad SAPROSAN.