duminică, 8 iunie 2008

Herpesul bucal se trateaza, nu se vindeca!

Desi la prima impresie, aceasta boala poate parea banala, trebuie sa-i acordati o atentie speciala chiar de la primul semn. Inca de la aparitia unei senzatii neobisnuite intr-o zona a buzei, urmata de mancarimi, intepaturi, amorteala, este bine sa nu stati pe ganduri si sa va tratati.

In maximum 24 de ore, acea zona devine din ce in ce mai dureroasa si apar mici vezicule pline cu un lichid clar. Nu trebuie sa va speriati deoarece infectia nu este grava, ci doar trebuie sa urmati cateva reguli de a trece mai bine peste aceasta suferinta...ESTETICA. Intr-o asemenea situatie, cel mai bun tratament este un unguent local pe baza de aciclovir sau idoxuridina care trebuie aplicat chiar de la prima senzatie de mancarime.

Virusul ramane in corp pentru totdeauna

Potrivit estimarilor peste 60% dintre populatia lumii este infectata cu virusul Herpes simplex de tip 1. Din nefericire, acesta se transmite foarte usor, prin contactul direct: strangere de mana, folosirea obiectelor de uz personal, sarut, a veselei etc. Un lucru neplacut este faptul ca odata ajuns in organism, virusul se instaleaza pentru totdeauna.

Acesta se declanseaza din cand in cand, in general in momentul in care sistemul imunitar este scazut in urma unei boli (gripa, amigdalita etc), a frigului, a oboselii, a expunerii prelungite la soare. Veziculele se sparg si formeaza o crusta galbuie care pica in decursul a 7-10 zile, fara a lasa cicatrice vizibila.