duminică, 8 iunie 2008

Tratamente naturiste pentru transpiratia piciorului

Retete pentru tratarea transpiratiei picioarelor

Tratament naturist cu ANIN NEGRU :
decoct din o lingura cu pulbere de scoarta la o cana (250 ml) cu apa ; se fierb cinci minute ; se strecoara ; se spala picioarele.

Tratament naturist cu GORUN :
decoct din 300 g pulbere de scoarta la trei-patru litri de apa ; se fierbe 15-20 de minute ; se lasa la racit pana la caldut, se strecoara ; se spala picioarele ; reduce transpiratia.

Tratament naturist cu IARBA ROSIE :
a) decoct din patru-sase linguri de planta uscata si maruntita la o jumatate de litru de apa; se fierbe 5-10 minute ; se strecoara; se imbaiaza picioarele ;

b) planta proaspata se aseaza in pantof; impiedica transpiratia picioarelor.

Tratament naturist cu IZMA BUNA :
decoct din 200-300 g de frunze uscate la trei litri de apa ; se fierb 5-10 minute intr-un vas acoperit; se lasa la racit pana la caldut; se strecoara ; se spala picioarele ; rol de eliminare a transpiratiei.

Tratament naturist cu NUC :
decoct din 600 g de frunze la patru litri de apa ; se fierb 20 de minute; se lasa la racit p&na la caldut; se strecoara; se imbaiaza picioarele; rol antisudorific.

Tratament naturist cu SALCIE :
decoct din trei linguri (30 g) pulbere de scoarta la o cana (250 ml) apa; se fierb 15-20 de minute ; se lasa la racit pana la caldut; se strecoara ; se imbaiaza picioarele ; reduce transpiratia si inlatura mirosul.

Tratament naturist cu STEJAR :
decoct din 300 g pulbere de scoarta la trei-patru litri de apa ; se fierb 15-20 de minute ; se lasa la racit pana la caldut, se strecoara ; se spala picioarele ; reduce transpiratia.

Tratament naturist cu TALPA GASTEI :
decoct din doua linguri de pulbere planta la 250 ml de apa ; se fierb cinci minute ; se lasa la racit pana la caldut; se strecoara ; se spala picioarele ; diminueaza transpiratia.