joi, 12 iunie 2008

Tratarea mirosului gurii prin metode si retete naturiste

Specialiştii în medicina dentară caută mereu tratamente pentru a preveni sau trata problemele. Respiraţia urât mirositoare este una dintre cele neplăcute situaţii, afectând persoane de toate vârstele. Medicii au întocmit o listă de tratamente menită a soluţiona, măcar pe termen scurt, această problemă.

Mestecaţi pătrunjel, ne sfătuiesc specialiştii. Câteva frunze pe zi pot îmbunătăţi simţitor respiraţia. Deşi calităţile sale pe termen lung nu sunt demonstrate, se ştie că pătrunjelul are proprietăţi antibacteriene, aşa că poate fi folosit cu încredere, măcar ca o soluţie de „prim ajutor”.

Fisticul este un alt aliment-minune, deoarece are proprietăţi antiseptice şi poate scădea aciditatea din cavitatea bucală. Un studiu a demonstrat cămestecarea de fistic scade cantitatea de bacterii din cavitatea bucală, ceea ce ar putea duce şi la ameliorarea mirosului neplăcut.

Apa de gură, recunoscută pentru calitatea de a distruge bacteriile, este una dintre ele mai uzuale metode de a scăpa de respiraţia urâtă. Se pare că cea mai bună soluţie nu e cea din comerţ, ci un amestec lichid pe bază de clor şi zinc.

Un alt ajutor de nădejde este iaurtul cu bacterii vii, care distrug bacteriile din gură, vinovate de producerea mirosului neplăcut.

Tratamentele naturiste, destul de eficiente

Bicarbonatul de sodiu este o altă armă de nădejde, acesta reuşind să scadă semnificativ nivelul acidităţii din gură. Un studiu de acum câţiva ani arăta că periajul cu o pastă de dinţi care conţine 20 la sută bicarbonat de sodiu reduce respiraţia urât mirositoare pentru circa trei ore.

Specialiştii recomandă şi tratamente naturiste, uleiul de mentă fiind primul pe lista lor. Urmează seminţele de chimen, recunoscute din vremuri străvechi drept antibacteriene. Deşi efectul lor nu este la fel de notabil ca al mentei, se poate spune că sunt un ajutor de nădejde pentru împrospătarea respiraţiei.

Capsulele cu ulei din seminţe de pătrunjel şi ulei de floarea-soarelui sunt o variantă naturistă concentrată, căreia nu i s-au demonstrat încă toate calităţile. Guma de magnolie, recunoscută până acum pentru tratarea greţurilor, a indigestiei şi a durerilor menstruale, poate fi folosită cu succes şi pentru împrospătarea respiraţiei. Extractele din scoarţa de magnolie au fost folosite eficient pe câţiva pacienţi care sufereau de infecţii ale cavităţii bucale.

În cele din urmă, specialiştii ne recomandă să alegem cu încredere şi produsele pentru curăţarea limbii, acesta fiind mediul cel mai prielnic pentru bacteriile care produc respiraţia urât mirositoare. Este indicat să nu uităm să curăţăm limba atunci când ne spălăm pe dinţi, mai exact „să răzuim” stratul de salivă şi bacterii.

Sursa:

Gandul.info