vineri, 29 august 2008

Durere de dinti-Remedii naturiste

Dureri de dinti?

Remedii naturiste pentru dureri de dinti

- O felioara de slanina spalata de sare (slanina poate fi proaspata) se tine 15 - 20 minute pe dintele bolnav intre obraz si gingie. Durerea trebuie sa inceteze.

- O radacina de patlagina introdusa in ureche pe partea unde se simt durerile dintelui peste putin timp poate domoli odontoalgia.

- Incheietura mainii se frictioneaza cu usturoi pe partea interioara. Usturoiul poate avea un efect mai mare daca se piseaza cativa catei si se bandajeaza pe mana in locul unde se simte pulsul. Doua precizari esentiale: usturoiul nu trebuie pus direct pe piele, pielea trebuie acoperita cu un tifon sau cu o panza; daca dintele bolnav se afla in partea dreapta, atunci remediul trebuie aplicat la mana stanga si vice-versa.


- Frunzele spalate de podbal se aplica pe inflamatiile dureroase ale gingiei ce se formeaza adesea dupa extractia dintilor.


- Atenueaza bine durerea de dinti o frunza mestecata de calanhoe si infuzia de pojarnita (Hupernicum l.)

Cum sa prevenim aparitia durerilor de dinti?
1. Mentineti-va dintii sanatosi spalandu-i cel putin de 2 ori pe zi si preferabil de fiecare datadupace mancati. Folositi ata dentara pentru a indeparta particulele alimentare dintre dinti.
2. Reduceti aciditatea din gurade la sfarsitul mesei incheind gustarea cu alimente antiacide naturale cum sunt alunele si branza. De asemenea puteti combate aciditatea si clatind gura cu apa.
3. Reduceti consumul de carbohidrati rafinati cum ar fi faina sau zaharul deoarece acestea ajuta la formarea tartrului si ridica nivelul acidului din gura.
4. Preveniti activitatea bacteriana clatind zilnic gura cu cateva picaturi de tinctura de smirna intr-un pahar cu apa.
5. Beti des ceaiuri deoarece acestea sunt o sursa buna de fluor, mineral care lupta impotriva cariilor. De asemenea ceaiurile mai contin tanin care combate activitatea bacteriana de la nivelul bucal.
6. Consumati telina deoarece aceasta indeparteaza tartrul prin efectul sau abraziv.

Cum tratam natural durerile de dinti?
- Daca va dor dintii, daca aveti gingiile inflamate sau daca aveti dureri de la un abces aplicati o compresa fierbinte timp de 5 minute la fiecare jumatate de ora, dupa care clatiti gura cu apa sarata calduta.
- Ceaiurile de hamei, valeriana sau de laptuci salbatice alina durerile dentare pentru ca au efect calmant asupra sistemului nervos. - Puneti un tampon de vata inmuiata in tinctura de echinaceea sau ulei de cuisoare (cuisoarele contin un anestezic folosit adesea de medicii stomatologi numit eugenol) pe dintele afectat. - Mestecati scoarta de frasin galben sau aplicati o pasta din scoarta pisata amestecata cu putina apa.

Tratamente homeopatice contra durerilor de dinti:
1. Chamomilla (tratament homeopatic obtinut din musetel, denumit in latina Matricaria chamomilla) se foloseste pentru a calma durerile de dinti insuportabile inrautatite de aerul rece si de mancarea sau de bautura calda. De asemenea Chamomilla se foloseste la copii in perioada cand le ies dintii pentru a le calma durerile si iritabilitatea.
2. Mercurius solubilis (tratament homeopatic obtinut din mercur) calmeaza gingiile dureroase care sangereaza. Durerea creste noaptea, va este sete, salivati excesiv si aveti respiratia urat mirositoare.
3. Calcarea carbonica calmeaza durerile de dinti care debuteaza cand mancati si se agraveaza la rece. 4. Magnesia phosphorica (tratament homeopatic obtinut din fosfat de magneziu) calmeaza durerile de dinti ascutite care dispar la caldura.

Atentionare
Nu utilizati remediile homeopatice decat în urma consultarii medicului specialist. Acesta va va recomanda tratamentul corespunzator simptomelor dumneavoastra si va stabili dozele corecte ale tratamentului.

Sfatul meu:
Mergeti la dentist,astea sunt remedii pe moment,de exemplu daca e dumineca si e inchis.
Articolul este adunat de google,nu imi apartine,asa ca nu va plangeti.