duminică, 8 iunie 2008

Zece remedii naturale contra pistruilor si petelor solare

Pistruii pot fi o problema de frumusete pentru multe femei. Pentru a estompa sau a-i ajuta sa dispara, remediile sint pe baza de plante, argila sau masti din fructe sau legume. Plantele medicinale cu efecte in eliminarea pistruilor se pot folosi proaspete sau in ceaiuri.

Ca si ciupercile dupa ploaie, o data cu primele raze de soare mai puternice, apar pistruii si petele. Desi pentru unii sint dragalasi, haiosi sau chiar sexy, pistruii sint deopotriva apreciati sau din contra indezirabili. Desi unora le sta bine, pentru cele mai multe femei pistruii reprezinta o problema de frumusete.

Cea mai simpla metoda si cea mai eficienta in lupta contra pistruilor ar fi evitarea totala a soarelui, lucru de altfel imposibil. Nici cremele speciale de tip filtru nu au o prea mare eficienta. Oricum ar fi, pistruii apar, iar pentru a-i indeparta exista citeva remedii naturale bazate pe plante medicinale, legume, fructe si argila.

* Aplicati pe ten, dimineata si seara, suc de papadie din tulpinile florilor sau combinati cu lotionari, de doua ori pe zi, cu decoct din patru linguri flori de papadie la o cana apa clocotita.

* Seara, inainte de culcare, puteti sa realizati masti cu iaurt, suc de lamiie, drojdie de bere in amestec cu apa oxigenata.

* Sucul din bulbi si frunze de ghiocei pot inlatura pistruii si petele. Se fac aplicatii cu acest suc pe ten si miini. Acest tratament trebuie facut cu foarte mare atentie deoarece sucul de ghiocei este toxic.

* Frectiile energice cu ceapa zdrobita in otet de mere, tratament efectuat de doua ori pe zi. Este recomandata folosirea unei creme hidratante dupa acest tratament.

* Lotionari cu infuzie de deditel, preparata din o lingurita planta uscata la 250 ml apa clocotita.

* O planta medicinala care poate veni in ajutorul dumneavoastra este coada cocosului, Polygonatum officinale, din care se pregateste decoct. O lingurita de planta se moaie la rece cu o lingura de apa rece apoi se pune in 250 ml apa clocotita care se fierbe cinci minute. Acest decoct poate fi folosit sub forma de comprese aplicate pe ten timp de zece minute de doua ori pe zi.

* Fragii proaspeti sint un alt remediu obtinut din natura. Fructele proaspete se zdrobesc cu o spatula de lemn apoi se amesteca cu putin amidon si doua-trei picaturi de lamiie. Daca s-a obtinut o crema se aplica pe ten 15-20 de minute apoi se indeparteaza cu apa rece de izvor.

* Sucul de frunze de patrunjel obtinut prin mixare sau frunzele proaspete si putin zdrobite aplicate pe ten ajuta la eliminarea pistruilor. Se fac aceste aplicatii dimineata si seara inainte de culcare.

* Masajul tenului cu miscari circulare, dimineata si seara, cu ajutorul unui amestec de forma: o lingurita suc de lamiie, o lingurita glicerina si o lingurita apa oxigenata da prospetime fetei si indeparteaza pistruii si petele. Dupa acest tratament se recomanda folosirea unei creme hidratante.

* Preparati un macerat din rondele de castraveti proaspeti in lapte dulce. Timpul de macerare este de 24 de ore. Cu acest macerat se pot face lotionari ale fetei si miinilor de doua ori pe zi.

Un alt macerat este cel obtinut din hrean si otet. Se folosesc 200 g radacina de hrean data pe razatoarea mica si un litru de otet de mere. Timpul de macerare este de 8-15 zile. Acest macerat se pastreaza in sticlute inchise la culoare si se fac tamponari ale tenului si miinilor. In urma tratamentul este recomandata folosirea unei creme hidratante.

Masca obtinuta din argila muiata in suc de lamiie este un tratament simplu si eficient. Aceasta masca curata tenul in profunzime si indeparteaza pistruii. Masca se indeparteaza cu ajutorul unui tampon cosmetic si apa rece.

Tratamentele contra pistruilor si a petelor fetei trebuie suplimentate cu o alimentatie adecvata, bogata in cruditati, fructe proaspete cu un continut bogat in vitamina C si PP. De asemenea trebuie diminuata din meniu carnea rosie.